Välkommen till gastronomiska upplevelser på Festningen Hotel & Resort! Låt oss ta dig med på en resa i historiska lokaler där vi serverar närodlad mat som är noggrant planerad utifrån säsongens råvaror. Vi har flera lokaler som lämpar sig för middagar, fester och event.
Kommandantboligen
I den första byggnaden som uppfördes på fästningen finns Kommendörbostaden, som byggdes 1683. Här ryms både gastronomi och historia i väggarna. Vi kan stolt säga att hela kungalinjen från Harald V till Fredrik II, totalt 13 kungar, har njutit av måltider här. Konstnären Erik Werenskjold växte upp i dessa vardagsrum. I källaren finns nu vinkällaren.
Slaveriet
Balsalen, eller våra festlokaler, ligger i den byggnad som kallas Slaveriet, med sin eleganta kontinentala 1700-talsstil, som byggdes som bostad och mässa för officerarna. Namnet fick byggnaden 1816 då några rum inrättades för slavar här. När tyskarna tog fästningen under ockupationen ändrades den till det vi ser idag – och historiskt sett representerar interiören den tyska ockupationen och har nu arkitektoniskt bevarandevärde.
Vinkjelleren
Under kommendörsbostaden finns en vinkällare, källaren var ursprungligen ett välvt ammunitionsrum från en äldre försvarsbyggnad. I modern tid är den nu inredd som en ljus, trevlig och inbjudande vinkällare, och är en naturlig samlingsplats för gastronomiska upplevelser.